Menü Bezárás

Mi a coaching?

A coaching olyan konstruktív és inspiráló folyamat, melyben a kliens saját erőforrásait mozgósítva jut el a változáshoz, célkitűzéseihez, problémamegoldáshoz egy professzionális kísérő segítségével. Az ügyféllel való partneri együttműködés gondolatébresztő, megoldás orientált és kreatív folyamat, amely arra ösztönzi az ügyfelet, hogy a legtöbbet hozza ki önmagából személyes és szakmai szempontból is.

Coachként egy olyan támogató személy szerepét töltöm be, aki értő figyelemmel és teljes elfogadással, pozitív hozzáállással fordul feléd. Az így teremtett biztonságos környezetben felvállalhatod gyengeségeidet, félelmeidet, kimondhatod legmerészebb álmaidat egyszóval szabad és teljesen önmagad lehetsz. Mindez hozzásegít téged saját magad jobb elfogadásához is. A coaching folyamat során támogatlak, hogy magad számára jobban kikristályosodjanak céljaidat, megoldási lehetőségeid, erősségeid, motivációid, erőforrásaid, és ezeket használva leküzd az előtted álló akadályokat, elérd céljaidat, megold problémáidat, elérd a vágyott sikereidet. Ösztönözni és motiválni foglak, akárcsak egy személyi edző.

Mennyi ideig tart egy coaching folyamat?

A folyamat hosszát a találkozók rendszerességét közösen megbeszéljük, a te személyedre, az általad hozott probléma vagy célkitűzés jellegére szabjuk, De általánosságban véve egy coaching alkalom 1 órás, és találkozók heti-kétheti rendszerességűek. A folyamat hossza általában 2-8 hónap, de mindig hozzád és a te szükségleteidhez igazodik.

Mi a business coaching?

A folyamat hasonló, mint a fent leírt life-coaching esetében, de a business coaching során az üzleti, munkához kapcsolódó célok és feladatok kerülnek fókuszba. Segítek megfogalmazni, elemezni, megoldani többek között a munkafolyamatokkal, szervezettel, célokkal, módszerekkel, munkahelyi konfliktuskezeléssel, szerepvállalással, kompetenciával kapcsolatos problémákat. A folyamat során kikristályosodnak benned a hatékony munkavégzést gátló akadályaid, támogatlak ezek legyőzésében, ehhez erőforrásaid, motivációid, belső energiáid megtalálásában, célok és következő lépések megfogalmazásában.

Vezetők számára nyújtott coaching folyamat a fentiek mellett figyel a vezetői szerep egyedi kihívásaira, támogatást ad a hatékony és kiegyensúlyozott vezetéshez, kiégés megelőzéséhez, vezetői motiváció megszerzéséhez, vezetői szerepek, kompetenciák és célok tisztábban látásához is. Mivel magam is vezettem csapatokat és szervezetet hosszú éveken át, így még nagyobb megértéssel tudok viszonyulni a vezetői szerepben tapasztalt kihívásokhoz és segíteni azok legyőzésében.

Amennyiben a business coaching mellett döntesz, várható eredményként az alábbiakat tapasztalhatod:

  • Motiváltabb és elkötelezettebb csapat
  • Sikeresebben leszel a tervezésben és megvalósításban
  • Fejlődik a döntéshozatali képességed
  • Vezetőként nagyobb hatékonyságra, szervezettségre tesz szert
  • Együttműködőbb csapatmunka, hatékonyabb konfliktuskezelés a munkatársakkal
  • Kreatívabb működés, új válaszok és megoldási módok megtalálása
  • Munka-magánélet jobb egyensúlya. Rendezettebb, nyugodtabb, elégedettebb életérzés.
  • Eredményesebb lesz a céged